individuele rouwbegeleiding

 

Heleen Peeters,  Orpheus & Eurydice , Ongefixeerde Fotogram, 2011

Heleen Peeters, Orpheus & Eurydice, Ongefixeerde Fotogram, 2011

Het verlies van een dierbare raakt de kern van ons bestaan. Je voelt je soms totaal ontredderd en onbegrepen. Niets is meer hetzelfde, en toch moet je verder. Maar hoe?

Rouwen gaat over het vinden van jouw antwoord op deze vraag. Het verdriet toe te laten, alle knopen te ontwarren en zo weer voorzichtig te gaan leven in plaats van overleven. 

Rouwen kost enorm veel energie. Je zult het zelf moeten doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Uit eigen ervaring weet ik hoe steunend rouwbegeleiding hierbij kan zijn. Het maakt niet uit of het verlies nu kort of lang geleden is.

Zo ga ik te werk:

  • Een eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos. We kijken samen waaraan jij wilt werken. Jij hebt de regie en bepaalt of je verder wilt gaan.

  • De frequentie en het aantal bijeenkomsten bepalen we in overleg.

  • De begeleiding vindt plaats in mijn praktijk aan huis in Castricum. We gaan samen op zoek naar wat voor jou nodig is om de pijn te kunnen dragen. Jezelf weer te kunnen opbouwen en je leven opnieuw betekenis te geven. Daarbij maak ik gebruik van verschillende werkvormen, waardoor je echt kan ervaren wat bij jou speelt.

  • De begeleiding kan ook al wandelend in de duinen van Castricum plaatsvinden. Al wandelend is oogcontact niet altijd noodzakelijk, waardoor het vaak gemakkelijker is om pijnlijke gevoelens te laten zien. Als je wandelt kom je in beweging, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging. Tijdens het wandelen maak ik gebruik van de symboliek in de natuur, waardoor inzichten vaak tastbaarder zijn. Zie hier een krantenartikel in het Nieuwsblad voor Castricum.