jonge kunstenaars over verlies

 

De beelden op deze website zijn gemaakt door jonge kunstenaars en vaak gebaseerd op hun eigen verlies. Hier vind je meer informatie over hun prachtige werk.

Sanne Kabalt is gefascineerd door hoe je iemand die er niet meer is herinnert en vergeet. Ze gebruikt degrenzen van de fotografie om de ongrijpbaarheid van herinneringen zichtbaar te maken. Meer uit haar project ‘Recollection’ en ander werk vind je op www.sannekabalt.com.

Marleen Vis werkt het liefst met onderwerpen die ongrijpbaar lijken, zoals vragen waar nooit een antwoord op zal komen, waarheden die mensen zelf hebben gecreëerd en momenten in het leven die onbeschrijfelijk zijn. Wat haar fascineert is om deze onderwerpen een beeldende vorm te geven, zonder hierbij te zoeken naar antwoorden en conclusies. Meer werk is te vinden op www.marleenvis.com

Selma Hengeveld onderzoekt in haar werk patronen en structuren om haar heen, zoals de verhoudingen binnen haar vriendengroep. Om de paar jaar fotografeert zij deze groep. Het zijn momentopnames waardoor de veranderingen zichtbaar worden. Het doet haar beseffen hoe kwetsbaar een groep vrienden kan zijn. De hele serie ‘Waar ze nu zijn’ is te zien haar website www.selmahengeveld.nl.

Het werk van Heleen Peeters balanceert zich tussen het zichtbare en het onzichtbare. Ze laat zich leiden door uiteenlopende vragen over vergankelijkheid. Het project Orpheus & Eurydice bevat ongefixeerde fotogrammen die eindeloos verder ontwikkelen. Meer beelden en andere series zijn te vinden op www.heleenpeeters.com.

Menah maakt tekeningen om een diepe connectie die ze met mensen voelt tot uiting te brengen. Dit resulteert in een verscheidenheid aan portretten, precieze tekeningen met balpen, snelle schetsen van vrienden, of langdurigere projecten zoals haar boek 'Je bent er nog', over de angst om haar vader te verliezen. Meer uit dit boek en ander werk is te zien op www.menah.nl.

Laura ten Zeldam is zowel kunstenares als ambachtsvrouw. Ze gelooft in de kracht van schoonheid. Ze werkt het liefst met het licht, en doet dat door gebruik te maken van glas, hout en lood. www.lauratenzeldam.com